Lettergrootte aanpassen: Normaal - Groot - Extra groot

Outreach

Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) omvat een breed aanbod aan begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking, hun gezin en hun ruimer netwerk. Ook organisaties kunnen met hun vragen bij RTH terecht. Met RTH bouwen we zo aan een samenleving waar elk kind en elke jongere een warme plek krijgt.

Via outreach RTH bieden we coaching op maat van scholen, verenigingen, opvangdiensten,… rond de ondersteuning van kinderen met een (vermoeden van) beperking. Vertrekkende vanuit de specifieke situatie gaan we samen op zoek naar antwoorden en concrete handvaten. Zo kan men onmiddellijk aan de slag met de info binnen de school, kinderopvang, vereniging, organisatie,… 

Tijdens de outreach moeten minstens 3 medewerkers van de organisatie aanwezig zijn. Het aanbod is gratis.

MFC Ritmica werkt binnen RTH nauw samen met de andere organisaties VAPH in de zuidkant van de provincie Antwerpen. Zo bundelen we onze kennis en expertise. We kunnen op deze manier verzekeren dat elke outreachvraag door de partner met de meest gepaste expertise en ervaring wordt opgenomen. Dit betekent concreet dat wanneer je je aanmeldt bij MFC Ritmica, we steeds samen met jou bekijken welke organisatie jou het beste kan ondersteunen.