Lettergrootte aanpassen: Normaal - Groot - Extra groot

Vormica

We organiseren formele en informele bijeenkomsten en activiteiten voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) een beperking en hun netwerk. Dit in de vorm van ouderkind ateliers, infoavonden of een ontmoetingsplek voor ouders.

Deze activiteiten worden steeds zorgvuldig begeleidt door opvoeders en/of gezinsbegeleiders.

Na een jaartje pauze, hebben we weer een mooie agenda samengesteld voor jullie! Ontdek hieronder snel ons aanbod.

Ontdek hieronder ons aanbod ouder-kind ateliers. Dit zijn creatieve workshops waarbij je samen met je zoon of dochter op een speelse en ontspannen manier bijleert.

Je kan inschrijven voor elke sessie door een mail te sturen naar
socialedienst@ritmica.be.  Let op: de plaatsen zijn beperkt! Prijs per
atelier is per duo: 10 euro

Wat?! Kook atelier 

Wanneer?! Zaterdag 30 oktober van 10u tot 12u

Is koken voor jullie even tot rust komen? Dan is dit atelier echt jullie ding! Ouder en kind maken samen een gerecht. Een momentje om samen met jouw zoon of dochter te genieten en elkaars kookkunsten te ontdekken!

Dit atelier  wordt in goede banen geleid door juf Wendy. Zij zal jullie begeleiden aan de hand van een goed opgebouwd stappenplan. Op het einde wordt er uiteraard geproefd en krijgen jullie een portie mee naar huis.

 

Wat?! Atelier  Snoezel en Tovertafel 

Wanneer?! Zaterdag 12 maart van 10u tot 11u en van 11u tot 12u

Wegdromen op een waterbed, tot rust komen in onze hangmat en samen interactieve spelletjes spelen op onze tovertafel. Hebben jullie even nood om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Dan is dit atelier  ideaal.

Het atelier  wordt telkens georganiseerd per 2 duo’s om rust en ontspanning te voorzien gedurende de gehele activiteit. Juf Muriel dompelt jullie helemaal onder in de wereld van het Snoezelen en het spelen met de tovertafel.

 

Wat?! Atelier Improvisatie Theater

Wanneer?! zaterdag 22 januari  van 10u tot 12u

Heb jij zin om op een speelse manier te komen proeven van verschillende toneeltechnieken zoals mime, improvisatie, beweging en samenspel? Dan is dit iets voor jou! Het resultaat staat niet centraal, maar wel het spelplezier en zelfvertrouwen. Je hoeft zelf geen acteur te zijn om van de theaterspelletjes te genieten.

Het atelier  wordt in goede banen geleid door juf Wendy. Zij zal jullie meenemen in de wondere wereld van Theater en improvisatietoneel.

 

Wat?! Hout atelier  

Wanneer?! zaterdag 19 februari van 10 u tot 12 u

Timmeren! Wie doet dat niet graag?  Maar niemand klopt graag op z’n vingers!  Werken met hamer, trektang en zaag eist voorzichtigheid maar ook inzicht in simpele technieken en trucjes.  Het leren hanteren van de werktuigen is een boeiend leerproces naar mooie werkstukjes.

Het atelier  wordt in goede banen geleid door meester Joren. Hij is de houtmeester van het opvoedersteam en kent de houtkelder als zijn broekzak.  Nest – noch keukenkasten hebben  geheimen voor meester Joren. Tijdens deze sessie beperken we ons tot eenvoudige timmerwerkjes.

 

Wat?! Atelier Openlucht spelen

Wanneer?! zaterdag 26 maart van 10u tot 12u

Graag wisselen we het spel van onze kinderen eens af met de mooie digitale wonderen en ook zeker met voldoende buitenlucht. Maar wat zijn de spelmogelijkheden in openlucht?

Het atelier  wordt begeleid door Juf Silvia. Ze neemt jullie mee in de mooie wereld van het buitenspelen. Ze zorgt voor een aantal voorbereide openlucht spelen om ouders en kinderen inspiratie te bezorgen voor de weekenden en vakanties.

 

Wat?! Atelier moestuin en blote voeten pad

Wanneer?! zaterdag 23 april van 10u tot 12u

Heb jij groene vingers? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je graag bijleren over het planten van groenten en kruiden? Dan is dit atelier  helemaal op maat.

Het atelier  wordt begeleid door Juf Wendy. Ze begeleid het werk in de moestuin en leert jullie over het planten en bewerken van de moestuin. Daarnaast voorziet juf Wendy ook een blote voeten pad waar jullie op voeltocht kunnen gaan.

MFC Ritmica werkt met kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking en hun context. Tijdens enkele bijeenkomsten voor ouders willen we ouders samenbrengen in het delen van ervaringen, hindernissen en ideeën. Je staat er namelijk niet alleen voor!

Meer informatie vind je in onze brochure: Folder Groepssessies 2022