Lettergrootte aanpassen: Normaal - Groot - Extra groot

Mobiele begeleiding

Ik start volgend jaar in het secundair onderwijs. Ik zal dan zelfstandig met de bus naar school gaan. Dit is voor mij een hele nieuwe ervaring en vooral een grote stap! Kan iemand me leren hoe ik bustrajecten kan opzoeken? Wat doe ik als de bus niet komt? Kunnen we samen het traject inoefenen? 

Het lijkt me heel leuk om naar de scouts te gaan en kampen te bouwen, maar zo een nieuwe groep mensen … Dat durf ik niet! Kunnen jullie me helpen de eerste stap te zetten? 

We vinden het belangrijk dat elk kind de kans krijgt zo zelfstandig mogelijk te zijn. Dit vraagt vaak specifieke vaardigheden. Een mobiele begeleider van MFC Ritmica oefent deze met jou in!  

Een mobiele begeleider zoekt samen met jou uit wat nodig is om jouw doel te bereiken. De mobiele begeleider maakt samen met jou afspraken: waaraan werken we, hoe doen we dat, op welke momenten, …?  Vervolgens worden de vaardigheden daar waar je ze nodig hebt, heel concreet ingeoefend.

Een mobiele begeleiding is een individueel traject. Begeleidingen kunnen doorgaan op het MFC, bij jou thuis of op verplaatsing. 

We vinden het belangrijk dat je de aangeleerde vaardigheden zo veel mogelijk kan gebruiken in het alledaagse leven. We geven daarom ook informatie aan belangrijke personen in jouw omgeving zodat ze jou ook kunnen ondersteunen. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de sociale dienst

Enable Notifications OK No thanks